DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

divendres, 24 de desembre del 2010

UN NOU ESTAT ANOMENAT IBÈRIA

Catalunya respecte espanyaTO BE OR NOT TO BE ...
Aquestes darreres hores han estat unes hores on em sembla que és difícil treure's del cap la sentència del suprem. No vull entrar en aquest post a discutir si trobo bé o malament la posició de cautela que sembla mostrar CiU i PSC. En aquest post el que cerco és transformar unes hores tristes per Catalunya en unes hores profitoses per Catalunya intentant donar alguna solució per sortir del pou de la sentència.

Abans de res us he de confessar que estic molt dolgut com a castellanoparlant amb la sentència del tribunal suprem. I també em sap greu que al Parlament de Catalunya quan algú parla en català ho faci per donar suport a aquesta sentència.

Com tots sabem a Catalunya hi ha dues llengües majoritàries. El català i el castellà. Una és la llengua pròpia de Catalunya i l'altra és la llengua de l'Estat Espanyol que des de fa molt de temps ha anat guanyant terreny a Catalunya de manera que ara potser és la llengua materna de la meitat població. No ho sé exactament.

Ara ens trobem que el tribunal suprem posa en perill la immersió lingüística que tenim a Catalunya. Aquest fet no només em precupa pel mateix fet sinó perquè obre la porta a que a Catalunya poc a poc comenci haver més gent que vulguin més castellà a les escoles. El resultat final pot ser que al final a Catalunya acabem tenint col·legis on el català que s'aprengui sigui variable depenent del col·legi. O sigui que podríem arribar al cas que als col·legis de l'àrea metropolitana es parlés molt en castellà i a una escola d'un poble de Lleida això no passés. Crearíem dos bàndols. I això crearia fractura.

Justament per aquesta raó volen a Madrid que el castellà prengui protagonisme a Catalunya. La idea és que Catalunya estigui fracturada. Un cop Catalunya estigui fracturada és evident que Catalunya no pot somiar en independitzar-se. Espanya té por que Catalunya fracturi Espanya i per això vol fracturar Catalunya.

Si us he de ser sincer he de dir que jo entenc la lògica de Madrid: retenir Catalunya a tota costa encara que sigui matant la llengua de Catalunya.

Quina solució jo trobo a tot això?

Doncs jo la solució que trobo és que dins de Catalunya creem un clima perquè TOTS A CATALUNYA sortim guanyant si ens separem d'Espanya. Si no aconseguim crear aquest clima ESPANYA SE'NS MENJARÀ! I això voldria dir que de la península ibèrica desapareixeria una llengua mil·lenària.

Jo crec que és hora que els independentistes de tota la vida s'han d'adonar que si es vol que el català sobrevisqui cal sortir ràpidament d'Espanya. I si volem això es necessita SÍ O SÍ que la majoria de castellanoparlants i catalanoparlants vulguin la independència. A l'independentisme tradicional és molt fàcil que alguns catalanoparlants, potser els més nacionalistes, s'hi apuntin perquè sempre se'ns pinta una Catalunya idealitzada. Però què passa amb els castellanoparlants? Doncs bé, jo crec que hi ha molts castellanoparlants que poden recelar d'aquesta Catalunya independent perquè com el castellà és la llengua oficial d'Espanya poden tenir por que en una Catalunya independent surtin perdent! Doncs això és el que crec que ha arribat l'hora de MODIFICAR. Crec que el català està en prou perill com perquè ens adonem que és hora de començar a cercar una CATALUNYA INDEPENDENT PERÒ DIFERENT A LA SOMIADA FINS ARA.

Aquesta és la meva proposta. Jo sé que a molts independentistes de tota la vida no els agradarà però jo estic convençut que encara que la idea pot no ser ideal per alguns és molt millor que romandre en un estat que pot acabar mig aniquilant el català (com ho va fer França a la Catalunya Nord, per exemple) JO PROPOSO QUE CERQUEM UNA CATALUNYA INDEPENDENT ON ES COMENÇA DE NOU!

És a dir jo el que proposo és una independència i que després la gent de Catalunya decideixi lliurement quines llengües fa oficials, bla bla bla. Si ho fem així és evident que tant castellanoparlants com catalanoparlants poden anar junts cap a una Catalunya independent perquè sabem que aquesta Catalunya serà un reflex del que sigui Catalunya en el moment d'independitzar-se! Sense dogmatismes.

Joan Laporta, per exemple, va proposar fer una Catalunya independent on només el català fos llengua oficial. Resultat: tres diputats. Jo personalment no tinc cap problema en què el català (o si es vol, el rus ...) sigui la única llengua però em sembla que això ja es decidiria en una nova Constitució del nou estat ibèric.

Sé que el que proposo pot ser arriscat però jo el que proposo és que creem una Catalunya independent oberta a la seva gent. Una Catalunya que seria una barreja d'entre la Catalunya somniada per molts des de fa anys i una Catalunya que seria com una Espanya però amb la diferència que tant el castellà com el català serien les llengües del nou estat. Seria una Catalunya que potser recordaria una mica a Espanya però que tindria l'avantatge de ser factible ja que podria ser anhelada per tota la gent que viu a Catalunya que se sent incòmoda amb Madrid. Seria la Catalunya simplement que voldria la Catalunya variada que tenim ara! Una Catalunya també amb Alicias i Alberts, evidentment, però amb la diferència que seria independent i el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem no estarien pas a Madrid sinó a Barcelona.

Sé que el que dic pot ser arriscat perquè pot ser que aquesta Catalunya independent sigui molt complexa però tindria l'avantatge que quan parlessim de català estaríem parlant d'una llengua de tot l'estat català.

Potser podríem crear un nou estat on l'anglès, el català i el castellà fossin llengües oficials. Això ens faria supercompetitius.

Bé, sé que tot això sembla complicat però és que no sé què podem fer per continuar a Espanya sense que el català no sigui agredit. Si algú troba alguna fórmula màgica per continuar a Espanya i que el català estigui blindat de possible genocidi lingüístic llavors que ho digui. Potser hi ha alguna manera de solucionar les coses dins d'Espanya però és que jo no sé com. Des de Madrid amb la retallada de l'Estatut i ara amb la sentència del Suprem no sembla que ho vegin malament! Què podem fer?

Bé, independència o no, el que em sembla ben clar és que cal que a Catalunya intentem donar solucions a favor del català. Si algú té alguna fórmula que protegeixi el català enfront del castellà sense que calgui sortir d'Espanya espero que ho faci saber a tothom. A mi personalment quans menys fronteres tinguem a la península i arreu millor. Però és que no veig una altra alternativa perquè Espanya no comenci un altre cop a aniquilar la llengua catalana.

Potser ja és hora que a Espanya li surti un estat competidor: Proposo que el nou estat s'anomeni IBÈRIA (per si després se'ns afegeixin més territoris ...) O potser és millor que es digui CATALUNYA?


Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada