DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimecres, 22 de desembre del 2010

ORIOL PUJOL ENS PREN PER TONTOS?

Oriol Pujol a l'ACNImage by Saül Gordillo via Flickr
Acabo de veure la reacció d'Oriol Pujol davant la sentència del Tribunal Suprem i m'he quedat bocabadat! Quina manera de voler manipular les coses! Resulta que quan va haver la retallada de l'Estatut calia anar tot Catalunya a manifestar-se i ara resulta que en realitat el Tribunal Suprem no toca res!
No n'hi ha dret! M'he sentit tan estafat sentint-lo! M'ha recordat molt al Zaplana quan va dir que l'atemptat de Madrid era cosa d'Eta quan tot el país sabíem que era cosa del terrorisme islamista.

Doncs ara és evident que el Tribunal Suprem ha obert la caixa dels trons respecte a l'immersió lingüística i el fill de Pujol no té una altra ocurrència que minimitzar la sentència! Mai m'havia sentit tan maltractat intel·lectualment per un polític darrerament.
En una situació normal Oriol Pujol hagués alçat el crit al cel per la sentència del Tribunal Suprem però ara aquí no passa res. ARA S'HA VIST QUE ALLÒ DE LA MANIFESTACIÓ DEL 10J VA SER TOT UN ENGANY PER FER CAURE EL TRIPARTIT! Per què llavors calia manifestar-se i ara tot està bé? Fa uns mesos la retallada de l'Estatut era un escàndol: tots al carrer. Ara el Tribunal Suprem es carrega la immersió lingüística i fem veure que no va amb nosaltres!

Ara ja només falta que demà surti Artur Mas investit per partit que va portar l'Estatut al TC per arrodonir la tornada de l'Orgull a catalunya que pronosticava La Vanguardia amb l'arribada d'Artur Mas. Quin engany!

-------
M'acabo de llegir la sentència per damunt (l'he trobada a l'ARA: sentència suprem ) i he de dir que un cop llegida entenc una mica les paraules d'Oriol Pujol. Pel que jo he llegit em sembla que Oriol Pujol podria tenir bastant de raó en el que ha dit però també he de dir que aquesta sentència del suprem pot portar molts de problemes. Segons diu la sentència el català i el castellà serien llengües vehiculars ja que això es desprèn del que va dir el TC quan va retallar l'Estatut. Ara bé, la sentència també deixa clar que és la Generalitat la que ha de veure quin ús es fa del català ja que a Catalunya hi ha la normalització lingüística ja que el català ha sofert persecució, etc i se l'ha d'ajudar. És a dir que pel que he llegit en principi tot es podria quedar igual ja que n'hi hauria prou que la Generalitat segueixi apostant pel català. Per això no hauria d'haver cap problema perquè això es pot fer per ajudar la llengua catalana que està en condicins d'inferioritat. El problema és que referint-se al cas concret de les noies de La Salle de Tarragona també deixa ben clar que als pares se'ls ha d'escriure en castellà i que totes dues llengües han de ser vehiculars per les filles! De fet la sentència deixa ben clara una cosa!: que quan el català ja estigui en condicions d'igualtat amb el castellà llavors aquest no haurà de rebre cap tracte de favor. O sigui que del que he llegit dedueixo que tant el castellà com el català han de ser llengües vehiculars però "mimant" el català mentre aquest estigui en situació d'inferioritat. Com ha dit Oriol Pujol aquesta sentència no es carrega el model lingüístic català. Vaja que més que un HUNDIDO jo diria TOCADO. Aquesta sentència no farà que tot s'hagi de canviar per demà però obre la porta a que el castellà vagi guanyant pes. Poc a poc però fermament. Perquè amb aquesta sentència ara les escoles potser d'aquí un temps es veuran obligades a escriure als pares en castellà. O almenys a alguns. Per les paraules d'Oriol Pujol dedueixo que l'escola no mourà fitxa però aquesta sentència OBRE UNA PORTA! Aquesta sentència obre una escletxa! Poc a poc pot haver escoles on cada vegada es parli més i més en castellà perquè així ho vulguin els pares! ORIOL PUJOL en sembla què s'enganya quan diu que això de la sentència només afecta a dos o tres col·legis. Aquesta sentència obre la porta a que poc a poc hi hagi gent a Catalunya que es vagi desconnectant de la immersió lingüística! I AIXÒ EM SEMBAL PERILLOSSÍSSIM!
Aquesta sentència obre la porta a que poc a poc es creï a Catalunya una part de la població on el castellà vagi menjant-se el català. Es podria arribar a una situació que en alguns col·legis se senti més el castellà perquè així ho volen els pares! AQUESTA SENTÈNCIA JO CREC QUE FARIA AIXÒ POSSIBLE! Si un ho pensa bé, aquesta sentència obre la porta a la segregació. A partir d'ara qui no agradi del català té la porta oberta per rebre un tracte diferenciat. Em sembla que fa malament Oriol Pujol en no voler incidir en la gravetat de la sentència. La porta s'ha obert i si no fem res i no tanquem la porta aviat potser que el català hagi de saltar per la finestra ... El fer veure que no hem vist que la porta s'ha obert no fa que la porta no estigui oberta. Tot el contrari: ajuda a que la porta s'obri més. Demà s'ha de triar President de Catalunya. Serà el partit culpable de tot aquest merdé el que donarà suport a Artur Mas? Jo crec que els altres partits no ho haurien de permetre! Jo demanaria que tots els partits deixin en evidència al PP i C's i no tan sols no votin en contra d'Artur Mas sinó que votin A FAVOR D'ARTUR MAS! Des d'Espanya ens estan enfonsant el vaixell i si no remem junts contra els que ens enfonsen i els seus amics ens enfonsarem amb més rapidesa que el Titanic.

---------------------------------
23:30 HORES - PREMSA MANIPULADA?
Avui ha passat una cosa ben curiosa i que està molt relacionada amb Oriol Pujol, potser. Quan ha sortit la notícia de la sentència del Tribunal Suprem tots els principals mijans de comunicació de Catalunya han deixat ben clar que la sentència feia que el castellà també s'hagués de considerar llengua vehicular. A primera hora de la tarda tots els diaris donaven la notíca com quelcom clarament molt negatiu per la llengua catalana. A l'igual que la retallada de l'Estatut fa uns mesos, per exemple. Doncs bé al poc temps ha sortit Oriol Pujol dient que aquí no passa res i tots tan contents. Llavors jo he escrit aquest post dient que Oriol Pujol semblava que ens prenia el pèl (quan retallen l'Estatut ens hem de manifestar i ara no passa res???) Doncs bé SABEU QUÈ HA PASSAT? Què EL PERIÓDICO i LA VANGUARDIA donant clares mostres de la seva independència ideològica ... han canviat la notícia i ara tracten la notícia com ho fan el PSC i CiU. Per sort L'AVUI i ARA donen la notícia tal com la han donat al principi. Amb tot això el que vull dir és que LA VANGUARDIA i EL PERIÓDICO NO SÓN GENS DE FIAR! Abans de que parlés Oriol Pujol la sentència del suprem retornava el castellà a les escoles catalanes. Després de parlar Oriol Pujol aquests diaris s'han adaptat a la manera de veure les coses de PSC i CiU.
---------------
Al final estic pensant que potser hi ha raons de pes per a mostrar aquesta cautela ... potser és una estratègia que encara que sembli paradoxal per mi està pensada pel bé del país ... no pot ser de cap manera que facin veure qe no passa res si no és pas perquè aquesta manera d'actuar beneficia Catalunya ... potser volen que els catalans passem un Bon Nadal? ... en fi ... demano disculpes a l'Oriol si darrera aquesta manera d'actuar que no entenc hi ha raons de fons. Potser la intenció de l'Oriol era bona. Potser el cop de la sentència és tan fort que el que estan fent en realitat és intentar serenar el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada