DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

diumenge, 12 de desembre del 2010

BÈLGICA, FLANDES I VALÒNIA

Brussels in Belgium and the European UnionFlandes al nord, Valònia al sud.
Aquesta nit han fet a 30 MINUTS de TV3 un reportatge sobre Bèlgica que m'ha agradat molt perquè m'ha permès saber una mica més sobre aquest estat. Ja sabia un xic però gràcies al reportatge tinc tot més clar.
Pel que es veu a Bèlgica hi ha Flandes i Valònia. A Flandes parlarien flamenc i a Valònia parlarien francès (també hi ha una petita part de Bèlgica on parlen alemany)
Brussel·les seria una espècie de zona franca on les dues llengües serien oficials però on majoritàriament es parla francès.
El 60% de la població belga seria flamenca essent Flandes la part rica.

Pel que es veu hi ha un problema en uns pobles flamencs que toquen Brussel·les. La majoria de gent parlen francès (per la proximitat amb Brussel·les) però estan a Flandes. Hi això crea problemes.

Al programa s'ha parlat de si podria desaparèixer
Bèlgica. Sembla que el problema és saber què passaria amb Brussel·les. La capital, per cert, de la Unió Europea o almenys on hi ha moltes de les seves institucions.

Des de 1830 quan es va crear Bèlgica les dues comunitats lingüístiques mai han arribat a les mans.
Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada