DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimecres, 22 de desembre del 2010

EL TRIBUNAL SUPREM DICTA SENTÈNCIA DE MORT CONTRA LA LLENGUA CATALANA

Plaza de España.Plaza España, Madrid
Fa uns moments que he escrit un post en castellà on demano a tots els castellano-parlants de Catalunya que s'alcin contra aquesta sentència que suposa evidentment el genocidi de la llengua catalana via Madrid.
La veritat és que és una sort que els dominis .cat no depenguin d'aquest tribunal o del constitucional sinó de segur que també intentarien atacar-los.
Espero que tots veiem ben clar el que està passant i actuem amb sang freda. Tots sabem que a Catalunya molta gent té el castellà com a llengua materna però si el castellà ho fem llengua vehicular llavors us puc ben assegurar que estem sentenciant el català a morir. Dic tot això perquè potser alguna persona que parla català i que no sigui gaire nacionalista potser no ho troba tan il·lògic això de que també es faci servir el castellà però em sembla que hem de tenir clares les coses. Volem que el català se segueixi parlant o no? Si ho volem el català ha de ser la llengua vehicular. Si no ho és perdrà prestigi  i morirà. El català necessita cures intensives per sobreviure. I si el castellà es fa llengua vehicular llavors es treuen aquests cures intensives. Només cal mirar cap el País Valencià per saber com pot acabar el català. Com una llengua de segona.

Fer del català i el castellà llengües vehiculars no vol dir donar un tracte d'igualtat a les dues llengües: vol dir donar un tracte preferent al castellà. Sembla ser que només certs flls de puta no volen veure això. Per això els hi recordo.

De fet si el castellà ha de ser també llengua vehicular i el català l'hem de deixar morir potser llavors ja no cal ni que el castellà ni el català siguin llengües vehiculars. Fem l'anglès ja directament la llengua vehicular ...

En fi, jo proposo una oposició frontal a la sentència del Tribunal Suprem. La veritat és que si jo veiés que a la gent tant se'ls en fot que el català pugui morir llavors potser jo mateix em plantejaria de que estic fent escrivint en una llengua on els seus parlants passen d'ella.

Espero que aviat hi hagi movilitzacions. No fer res és acceptar la sentència de mort contra el català i de fet, contra Catalunya. De nosaltres depèn què passi ...

No continuo que no sé que dir. No em puc creure que aquesta notícia només aparegui com a notícia principal a l'ARA. A LA VANGUARDIA, L'AVUI i EL PERIÓDICO surt abans  la rifa de Nadal! Pot ser més notícia una Rifa de Nadal que una sentència a mort contra una llengua mil·lenària?

Tinc por que per culpa de les sentències d'aquest Tribunal acabem a Catalunya separats en dos. Si això arribés a passar, que això volen els fatxes de Madrid, espero que no sigui entre castellano-parlants i catalan-parlants sinó entre fatxes i no fatxes. I no puc trobar cosa més fatxa que voler que el castellà sigui llengua vehicular. Això només ho pot voler a qui li el genocidi de la llengua catalan tant se le'n fot.
Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada