DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimecres, 22 de desembre del 2010

INICIATIVA, ESQUERRA I ELS SOCIALISTES S'HAURIEN D'ABSTENIR

30.09.2009, BarcelonaDebat de política general...Artur Mas al Parlament
Abans de res he de deixar clar que el que exposo aquí és simplement la meva opinió i que és evident que cada partit farà el que li pertoca. Aquí només exposo el que jo faria.
Aquests darreres hores he llegit que segurament demà s'abstindrà el PP i així Artur Mas podrà ser President. Està clar que pels antics partits del Tripartit és una imatge molt bona un Artur Mas fet president gràcies al PP però em sembla que és una imatge lamentable.


Fa uns mesos va haver una manifestació a Barcelona contra la retallada de l'Estatut. En aquella manifestació hi havia CiU i els partits del Tripartit. Jo puc comprendre que a partits d'esquerres no els hi faci gràcia que governi CiU però tenint en compte que a la democràcia és típica l'alternança em sembla que seria un gest molt bonic que els partits que ara deixan el poder s'abstinguin i així la democràcia sigueixi rutllant.

La gent de CiU i la gent dels partits del tripartit podem tenir moltes coses que ens separen però tenim una cosa valiosíssima en comú: tots vam trobar malament que allò que vam votar els catalans ho retallés el constitucional.

Si finalment Artur Mas arriba a President perquè el PP s'ha abstingut llavors donarà la sensació que el PP ha estat l'únic partit amb sentit de país! Com poden deixar que això passi?

Si per a que Catalunya tingui un nou President es necessita l'abstenció del PP perquè els altres partits no s'abstenen llavors s'haurà demostrat que la gent del PP no són tan dolents com se'ls pinta. Tot el contrari!

No només el PP hauria aconseguit que el TC retallés l'Estatut sinó que hauria deixat clar que tots els partits que van anar a la manifestació del 10J encara que representen a molta gent no són capaços de posar-se d'acord i necessiten del PP. I tenint en compte amb la identificació claríssima que es pot fer entre PP i Espanya és com dir a Catalunya no hi pot haver govern si no és gràcies a la gent de Catalunya que creu en Espanya d'una manera molt determinada.

Jo entenc que gent d'Iniciativa no ho tinguin fàcil per abstenir-se. En Mas ja ha dit que treurà el límit de velocitat i el codi ètic dels mossos. Entenc que això no agradi a la gent d'Inicitaiva i moltes més altres coses. Però és normal que CiU vegi les coses d'una altra manera. Però hi ha tantes coses que ens uneixen. Com podem deixar que CiU necessiti l'abstenció d'un partit tan esperpèntic que la seva candidata canvia de llengua en mig d'una conversació? (jo no tinc res en contra de que Alicia parli en castellà però almenys que comenci i acabi a la mateixa llengua. Això que fa és patètic!)

Si Iniciativa, PSC i Esquerra es possessin d'acord i totes tres formacions s'abstinguessin donarien un clar missatge que en un futur Catalunya pot tornar a tenir un govern d'esquerres. Si voten en contra de l'investidura i Artur Mas necessita del PP potser al final resultarà que el poble català ja va fer bé de desfer-se del Tripartit.

Per fer mal a CiU potser ja va bé que Artur Mas hagi de ser President amb els vots del PP. Però per desgràcia el preu que s'ha de pagar per fer mal a CiU es donar la imatge a Catalunya i a tot Espanya que sense el PP els catalans no ens en sortim. Enteneu ara, per què a mi m'agradaria que tots els partits del Tripartit s'absitnguessin? Seria una manera molt digna de finiquitar el tripartit.

En fi, suposo que se'm deuen escapar coses i que de fet en el fons per Catalunya ja deu anar bé que el PP sembli necessari. Potser es per desprès demanar contraprestacions a Madrid? Bé, espero que els polítics sàpiguen que es fan perquè jo no entenc això de deixar que el PP pugui tenir finalment tan protagonisme. Fa pocs dies a La Vanguardia deia que amb Artur Mas Catalunya tornaria a tenir Orgull. Doncs no sé quin orgull pot haver en què el partit que va portar l'Estatut al Constitucional sigui qui faci possible la investidura del President de la Generalitat. Vaja Orgull! 
Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada