DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimarts, 21 de desembre del 2010

POT PASSAR QUE ARTUR MAS NO ACONSEGUEIXI UNA MAJORIA SIMPLE EN UNA SEGONA VOTACIÓ?

30.09.2009, BarcelonaDebat de política general...Image via Wikipedia
La veritat és que no entenc massa de com funciona el Parlament i la tria de president però pel que he llegit sembla que al principi hi ha una votació. Si Artur Mas aconsegueix 68 vots (majoria absoluta) llavors ja pot ser el President. Si això no passa (que és el més segur) llavors sembla ser que hi ha una altra votació.
En aquesta segona votació (que suposo que es fa un altre dia i potser després de que els partits tornin a parlar en el Parlament) Artur Mas només necessita una majoria simple. Això voldria dir que obtingués més vots a favor que en contra (i m'imagino que sense que es presenti cap altre candidat)

En aquí hi veig un problema. Per què s'haurien d'abstenir els altres partits i no votar en contra com possiblement faran a la primera volta? Pot haver vots trànsfugues en aquests casos o en aquí això no es pot fer?
Ho dic perquè si cada diputat vota el que vol llavors es podria fer que uns poquets d'ERC i uns poquets del PP s'abstinguessin i l'Artur Mas ja tindria majoria simple. Però no crec que això es pugui fer. Sembla que els partits voten en bloc.

Suposant doncs que els vots es fan en bloc llavors per guanyar Artur Mas a la Presidència necessita que els vots en contra a la segona votació no superin els 61 (CiU té 62)

Si el PP s'absté però els altres voten en contra tindríem 28+10+10+4+3=55 vots en contra i Artur Mas no tindria cap problema en ser President. O sigui que el PP el pot ajudar.
Si ERC s'absté però els altres voten en contra tindríem 28+18+10+4+3=63 vots en contra i Artur Mas no podria ser President en principi.

Si ERC+SI s'abstenen però els altres voten en contra llavors tindríem 28+18+10+3=59 vots en contra i Artur Mas podria ser President.

Si el PSC s'absté però els altres voten en contra llavors tindríem 18+10+10+4+3=45 vots en contra i Artur Mas podria ser President.

Pel que jo veig només hi ha tres opcions clares doncs: l'abstenció del PP, l'abstenció d'ERC+SI, o l'abstenció del PSC. L'abstenció de ERC+SI la veig difícil perquè Joan Laporta em sembla d'idees molt fixes. O sigui que suposo que serà el PP o el PSC el que s'haurà d'abstenir. Bé, també es podien abstenir tots dos!

Però suposo que això s'ha de saber abans de votar perquè si no hi ha el risc que tots dos votin en contra! I llavors que passaria? Què passa si tots els partits excepte CiU voten en contra? Hi ha una tercera votació? Es dissol el Parlament en dos messos? Què passaria si no hi acord?

De fet si el PP o el PSC s'han d'abstenir com s'asseguren que CiU això ho tindrà en compte més tard?

Seria possible arribar a una situació en que ningú cedís? Què passaria aleshores?
Que passaria si PP I PSC possessin com a condició per abstenir-se que CiU no demanés el concert? Suposo que llavors CiU podria cercar ajuda a ERC i SI. Però aquestes si podrien demanar un referèndum d'independència. Bé, suposo que no arribarem a aquests extrems però m'agradaria saber què passaria si s'arribés a aquests extrems ...
Si a Bèlgica fa sis mesos que estan sense govern m'imagino que deu ser perquè han arribat a algun d'aquests extrems que menciono on no arriben ni a la majoria simple per triar president.
Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada