DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimecres, 17 de novembre del 2010

PER QUÈ EL PARLAMENT HA DE TENIR TANTS PARLAMENTARIS?

Hemicicle del Parlament de CatalunyaImage via Wikipedia
Durant la campanya electoral se suposa que es parla molt sobre les propostes polítques de cada partit. Els candidats van fent mitins per diferents llocs de Catalunya i els diaris i les televisons ens fan un resum del que està passant.

Ara bé, quan el dia de les eleccions anem a votar un no es troba amb una papereta que diu ARTUR MAS, JOSÉ MONTILLA, JOAN PUIGCERCÓS, JOAN HERRERA o altres noms. Un es troba unes paparetes d'un munt de partits. Un cop que un troba la papereta del partit desitjat (a vegades costa perquè a diferència de la campanya que és en color les paperetes són en blanc i negre) llavors un veu que hi ha una llista més o menys llarga. Acompanyada d'uns suplents.


Doncs jo, quan em trobo això, tinc la sensació com si tots els partits polítics, tots, m'haguessin pres el pèl! Durant la campanya electoral m'han mostrat un candidat i ara resulta que he de triar una gent que no conec de res!

Suposo que un pot dir que tampoc és per tant perquè encara que no conec qui és aquesta gent sé que són gent del partit que vull votar. Bé, això no em convenç perquè amb el meu vot li estic donant una feina durant quatre anys a una persona i em sembla que igual que els empresaris saben a qui contracten els electors també haurien de saber a qui li estem donant una feina per quatre anys!


Imaginem, per exemple, que jo vull votar a José Montilla (que no és el cas). Doncs bé, a la papereta de la meva circunscripció veig que com a número 1 hi ha un tal FRANCESC XAVIER SABATÉ IBARZ i com segon una tal NÚRIA VENTURA BRUSCA. Doncs bé, sobre el primer només el vaig veure uns minuts en un programa anomenat Àgora. De la segona de la llista no sé res com tampoc de la resta de gent!

O sigui que si volgués votar a José Montilla (que no és cas) llavors he de triar una papereta amb gent que desconec! Això és la democràcia? Un podria dir que són gent del partit de José Montilla i ja està i que si m'agrada el Montilla doncs ja està. Doncs bé, resulta que jo dec ser una mica estrany però jo sóc una persona individualista i crec en la gent i per mi és important saber qui hi darrera de què! Per exemple, jo sóc d'esquerres però abans votaria a Xavier Trias pel que fos que a un tal Alfonso Guerra! Hi ha vegades que per mi la persona té molta importància!

De fet mirant una papereta veig en la llista algú que me'n recorda pel seu cognom a una noia que formava part d'un grup que de petit em llançaven insults homòfobs pel carrer. Doncs vaja, com que potser no aniria malament saber a qui un vota!


Després resulta que tota aquesta gent que votes se'n van al parlament durant quatre anyets i ja no saps res més d'ells. A mi em sembla bé que les ideologies siguin importants però també ho són les persones! Hauriem de saber a qui votem. Per exemple, amb allò de les corrides de toros els vots dels parlamentaris van tenir molta importància. Doncs bé, si la gent quan vota conegués bé a qui està votant sabria, potser, si a qui ha votat anirà a favor o en contra de les prohibicions (és un exemple). Em sembla que a la bella Anglaterra les coses funcinen així.

Una altra cosa és que a cada provincia em sembla que hi ha un número d'escons determinats assignats. Això és molt important saber-ho perquè vol dir que hi ha partits que fora de la provincia de Barcelona ho tenen difícil. Segons en quina provincia un estigui pot tenir més o menys sentit votar a un partit! Per exemple, d'Iniciativa sembla ser que des de la provincia de Tarragona hi ha hagut darrerament un escó guanyat. Doncs llavors a Tarragona la gent que vulgui que Iniciativa guany han de tenir molt clar que s'ha de lluitar per aquest escó. També s'ha de tenir en compte que segons on estiguem un escó pot necessitar més o menys vots.

En resum, jo crec que ara que tenim les eines d'Internet la gent hauríem de saber a qui estem votant realment. No pas qui hi ha al cap de la llista només! És evident que és important saber qui és el candidat perquè segons els escons de cadascú sortirà un o un altre candidat com a president però trobo que s'ha de tenir en compte que estem triant un parlament.

Qui sap, potser el gran problema és que aquí ho barregem tot. Estem votant pensant en un president i de fet triem un parlament que tria el president! (per això l'Herrera i el Mas es barallen amb raó: el Mas diu que sigui president qui més vots tingui i Herrera li recorda que són eleccions on es tria un parlament) No podríem fer com als Estats Units que això va per separat?
Així tindríem dos càrrecs a Catalunya. Us imagineu un Artur Mas com a President que mostra una Catalunya forta i energètica al món mentre  José Montilla fa de representant del Parlament? O tenir quelcom al que hi ha a França. Amb un Artur Mas que fes de Sarkozy i Montilla fes de primer ninistre. (són exemples ...)

Potser demano massa però trobo trist que el parlament sigui quelcom fred on gairebé no coneixem el nom de ningú. Això dels partits amb tant aimportància i amb els parlamentaris amb tant poca em sembla que s'hauria de mirar.

Molta gent anirem a votar a les eleccions sabent quins són els principals candidats que es presenten però potser sense saber quins parlamentaris estem triant! (bé, a la provincia de Barcelona potser coneixem al primer, segon i tercer de llista però fora de Barcelona?)

Una altra cosa que volia plantejar és que ara que hi ha tanta crisi potser ja fora hora de tenir menys parlamentaris. Ja que no sabem ni qui són i que el que només compte són les sumes de vots doncs no sé perquè volem tants parlamentaris. Quina despesa!

També estava pensant que potser es podria anar pensant en un Parlament virtual. I que els parlamentaris fos gent coneguda dels país. Per exemple, els alcaldes de Reus i Tarragona a més de ser alcaldes podriem fer de parlamentaris. En un parlament virtual. Seria una manera de que el territori fos més equilibrat i no calgués anar a Barcelona sempre. Amb les noves tecnologies ho veig una bogeria que entre tots hagim de pagar cotxes oficials a gent com l'Ernest Benach perque cada dia es desplaci de Reus al Parc de la Ciutadella. En un parlament mig virtual això no caldria.

Bé, vaig a informar-me de quants parlamentaris podem triar a la meva circunscripció i quines possiblitats tenen cada partit per saber a veure qui convé que voti ... I a través d'Internet intentaré esbrinar a qui estic votant!



Enhanced by Zemanta

2 comentaris:

  1. Bona nit, he llegit el seu post i, com té part de raó en el fet de no conèixer els candidats i m'anomena específicament, doncs, si em permet, em presentaré directament.

    Sóc Núria Ventura, candidata n.2 per Tarragona del PSC. Podrà trobar més informació sobre mi i, el més important, sobre el què penso de varies qüestions, al meu blog www.nuriaventura.org, també em pot seguir via twitter (NuriaVentura) o al facebook Núria Ventura Brusca.
    Gràcies pel seu temps,

    Núria

    ResponElimina
  2. Hola! Moltes gràcies pel comentari! Quin canvi de veure un nom desconegut en una papereta a veure aquest comentari! Moltíssimes gràcies! Abans del diumenge visitaré el seu blog! Espero que hi hagi sort i no guany la dreta!

    Gràcies!

    GAY.CAT

    ResponElimina