DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dimecres, 17 de novembre del 2010

LA CARTA DE CIU

Adeus, papéis de carta!Image by *Ana C* via Flickr
Avui m'han arribat dues cartes! La carta de CiU i la carta del PP. Fa uns dies vaig rebre la carta del PSC i ja vaig fer el post adient. Ara faig aquest post sobre la carta de CiU i després faré el post sobre la carta del PP (que encara no he obert en escriure això).

Bé, la carta de CiU sembla una carta tradicional amb el seu plàstic típic per on es veu l'adreça. Res a veure amb la carta del PSC. La carta del PSC era preciosa amb el seu vermell, el blau de la jaqueta i la seva forma allargada (de fet era d'un tamany més gran que una carta normal)

Visualment doncs em sembla molt millor la carta del PSC. Dóna un aire de modernitat que la carta de CiU no té. La carta de CiU és una carta. La "carta" del PSC sembla una petita peça d'art de color vermell.

Ara bé, ... la carta tradicional de CiU té coses bones. Té el somriure del logo tot just per sota de la paraula canvi. Es pot llegir "el canvi és a les teves mans". He d'admetre que la frase està molt ben triada.

Un detallet que potser no tothom vegi és que a la part de darrera hi ha una espècie de somriure subliminal!!! La solapa de la carta té forma de somriure. Per això han posat la solapa d'un altre color! Enhorabona a la gent de marketing de CiU. Quina manera més subliminal de transmetre bon rotllo i positivisme. En aquesta solapa es pot llegir ciu.cat.

Un cop obert el sobre trobo que a diferència de la carta del PSC en aquí hi ha més contingut!
A més de la papereta i el seu sobre (a la papereta hi ha el logo amb el somriure!) hi ha dos papers més. Per una banda tenim una carta i per una altra part tenim un paper satinat. A diferència del PSC aquí només es fa servir la llengua pròpia de Catalunya.

La carta té un disseny molt maco. Hi ha una foto de l'Artur Mas (no se li veu massa el pèl i sembla que s'ha volgut que sembli MOLT PROPER tot posant una foto on sembla que se t'apropi. El que posa a la carta no ho repetiré però diguem-ne que tot som missatges positius i encoratjadors, etc. Es pot veure la signatura de l'Artur Mas. Em sembla que la signatura diu molt sobre l'Artur Mas. Moltíssim. Però parlar sobre la seva signatura faria necessitari  fer un altre post. Però val la pena mirar-la! Crida l'atenció. No és qualsevol signatura ... La sensació que dóna la carta és que l'Artur Mas té molta energia i ganes de fer coses. Es pot llegur UNA CATALUNYA MILLOR. La veritat és que tot són molt bones paraules ...
Un aspecte que m'ha agradat de la carta és que fa esment a la candidatura a qui jo puc votar. A la carta del PSC passaven d'això. A la carta del PSC es té en compte el territori i qui es presenta (en comparació la carta del PSC sembla dir CAFÉ PER A TOTS ... TOTS EL CATALANS ...)

Després hi ha un resum de deu punts del programa electoral. Es fa servir un paper satinat amb una foto de l'Artur Mas. M'imagino que devia costar fer la foto de l'Artur perquè tots sabem que és una persona altiva i això a la foto s'havia de contrarestar amb una imatge més tendra o húmil. Es veu que s'han esforçat en donar aquest imatge més amable de Mas. Alguna cosa han aconseguit ...

En resum, el sobre del PSC és molt més modern i atractiu que el de CiU. Però un cop que obres els sobres està molt més treballada la carta de CiU. De totes maneres també s'ha de tenir en compte que José Montilla ja ha estat governant quatre anys i no tindria sentir que digués coses que ha de dir un aspirant. D'alguna manera José Montilla és el iogur que hem estat menjant tots durant quatre anys i ara ens ofereixens d'uns nous ...

Jo la carta de CiU la trobo molt encertada. Potser massa barroca i amb massa flors i violes però encertada per intentar aconseguir vots.

Bé, ara me'n vaig a obrir la del PP. Espero que no em causi cap indigestió llegir-la!
Enhanced by Zemanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada