DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

divendres, 26 de novembre del 2010

NIGHT AND DAY




Avui a l'edició digital d'EL PERIÓDICO es poden veure aquests dues fotos. Em sembla que aquestes fotos diuen moltíssim, però moltíssim de qui surt a la foto. I de fet també diu molt de qui publica justament aquestes fotos.


Fixem-nos en cada foto amb detall.


IMATGE DE DIA:


A la primera foto. es veu una imatge idíl·lica. És una imatge rural amb un edifici de fa segles al fons. I veiem dos personatges i unes banderes. Nou banderes de Catalunya. Aquesta foto simbolitza una Catalunya mil·lenària. Les banderes i l'edifici recorden als temps joiosos de la Catalunya que lluitava batalles contra els enemics. És doncs una imatge que apel·la a velles glòries. Exactament igual que l'anunci de Regal amb els jugadors de basket!
En aquesta postal èpica n'hi dos senyors. D'alguna manera un seria una espècie de rei i l'altre seria una especie d'escuder. Artur Mas seria el rei i Duran i Lleida seria el seu escuder. L'edifici de darrera representaria el seu castell i el camp verd seria el territori a defendre. Perquè les banderes simbolitzen que hi ha perill, que s'ha de defendre alguna cosa.
En aquesta imatge doncs tenim un rei i el seu conseller que estan disposats a entra en batalla. Les banderes representen als seus súbdits que no apareixen a l'imatge però que se suposa que estan d'acord amb els seus superiors. És una imatge de subordinació al rei i el seu conseller. Artur Mas és el rei de Catalunya i les eleccions del 28 de novembre són un simple tràmit per a fer realitat el somni d'aquest nen home de vestir-se de rei. I del seu fidel escuder de fer d'escuder.


IMATGE DE NIT
En aquesta imatge ja s'ha fet de nit. L'humanitat està sola davant dels perills que ens envolten i els homes (i una dona) s'ajunten al voltant d'un foguera. En aquest cas la foguera és José Montilla. El President és un home petitet però que gràcies al suport del seu partit (el suport vermell on està!) s'eleva per poder ser vist per tots. Aquells homes que hi ha al costat representen la necessitat de que alguns el guii. En aquest cas és un home com ells que simplement aprofita una estructura ja feta (el PSC representat pel vermell del seu suport de fusta!) per erigir-se en el seu lider i intentar portar una solució a les seves inquietuds.
El grup de gent que envolta al petit lider no és qualsevol gent sinó la gent obrera del país. De fet la foto recorda els temps sindicalistes del segle XIX.


En definitiva CiU apel·la a la Catalunya feudal i mil·lenària on Artur Mas faria de rei guerrer junt amb el seu escuder Anton el fidel i José Montilla apel·la a la classe proletària on ell faria de sindicalista lider tot escoltant als seus companys però sent un més d'ells!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada