DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dissabte, 4 de desembre del 2010

L'INDIVIDU VS L'ESTAT

Stalin as a schoolboy.STALIN
Deixant de banda el que ens pugui semblar la vaga salvatge que ahir van protagonitzar els controladors aeris el que és obvi és que avui, gràcies a l'Estat d'Alarma hi ha uns ciutadans espanyols als quals l'estat espanyol està obligant a anar a treballar. I si no van a treballar com vol l'estat se'ls amenaça amb passar un temps a la presó.


Aquest fet tan greu em fa pensar en l'individu i en l'estat. És evident que milers de persones que volen viatjar necessiten dels controladors aeris i és evident que un estat modern sense controladors aeris no pot garantir el transport aeri del seus ciutadans.


Però ha d'estar per damunt el dret de les persones de fer vacances al dret d'una persona a no voler treballar sense que això comporti anar a presó?


Si jo ara fos viatger em faria vergonya poder viatjar perquè un estat amenaça els controladors amb anar a la presó si no fan la seva feina. I ho fa amb l'exèrcit i amb pistoles com alguns controladors comenten.


En sembla que un estat que ha d'obligar als seus ciutadans a treballar per poder funcionar sota l'amenaça de portar els ciutadans a presó és un estat indesitjable.


Per mi no pot ser que per acontentar milers de viatgers s'obligui la gent a treballar. L'estat s'ho hauria d'haver organitzat millor per no haver dependre d'aquesta gent. Potser si no hagués estat tot centralitzat ara no tindríem aquest problema. Però com tots els controladors depenen d'AENA. I això no és culpa dels controladors sinó d'un estat centralista que a més a més no preveu la problemàtica que això pot comportar.


Els controladors no han fet bé deixant els seus llocs de treball. Però el govern amenaçant-los amb la càrcel si no treballen em sembla típic d'un estat totalitarista.


Repeteixo, si jo fos viatger se'm cauria la cara de vergonya de poder viatjar gràcies a un estat que amenaça altres ciutadans amb armes i la presó perquè jo pugui viatjar.

Un gat pot mirar, en principi,  un rei. Un GAY.CAT pot criticar, en principi, un Estat. I això estic fent. Mentre pugui. 

GAY.CAT ESTÀ EN CONTRA DE L'ESTAT D'ALARMA.

2 comentaris:

  1. Aquí podeu trobar les condicions a les quals es sotmeten els controladors. Em sembla que això anirà per llarg perquè no crec que els controladors que fins ahir eren civils puguin suportar aquesta gran pressió que s'està fent. El temps ho dirà.

    http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20101204/els-vaguistes-senfronten-dos-processos-penals/610706.shtml

    ResponElimina