DOES THE QATAR FOUNDATION ACCEPT OPEN GAY TEACHERS? IF NOT THEN WHY DOES FC BARCELONA ACCEPT ITS SPONSORSHIP? CAN YOU, SANDRO ROSELL, ANSWER MY QUESTION, PLEASE? CAL QUE TRADUEIXI?

dilluns, 8 de novembre del 2010

GAY.CAT DEIXA DE VEURE ELS MATINS DE TV3

TV3 (Catalonia)Image via Wikipedia
Des de fa anys GAY.CAT ha estat un seguidor del programa ELS MATINS de TV3. D'aquest seguiment han quedat com a testimonis uns quants posts que he fet sobre el programa o sobre temes que en aquest programa s'han parlat.
Però després de veure el darrer programa del divendres, dia 5 de novembre, he de dir que malauradament ja mai més podré tornar a veure aquest programa.
La veritat és que em fa llàstima no poder continuar veient el programa perquè hi havia gent maca al programa però el meu respecte a les meves conviccions democràtiques no em fan possible continuar veient aquest programa.

Això és degut a que divendres passat vaig adonar-me que tots els quatre tertulians estaven d'acord amb la visita del Papa i tots trobaven malament que no assistís a la missa el senyor Zapatero. Em vaig sentir molt trist perquè en veure tots aquells tertulians tan d'acord amb ells mateixos i tan poc crítics amb la visita d'un Papa que representa una esglèsia on la dona té un paper residual (com es va poder veure a la consagració de la Sagrada Família) doncs bé aquest programa em va recordar aquells programes de certs canals espanyols on també tots els tertulians representen una mateixa visió (per exemple, una visió anticatalana). Jo no hagués demanat que tots els tertulians estiguessin contra la visita del Papa o que tots els tertulians tinguessin una visió crítica amb el Papa. Però, ja posat, potser podien haver posat un tertulià que donés una visió més de la Catalunya real. I això no es va fer. I per mi això és imperdonable en una televisió pública.

Estic molt trist perquè ara me n'adono que si a Madrid tenen la desgràcia de tenir Telemadrid a Catalunya tenim la desgràcia de tenir TV3.

Avui mateix, com a cosa excepcional, se m'ha ocorregut posar TVE, i la visió que donaven sobre la visita del Papa era molt semblant a la de qualsevol mitjà europeu que la que dóna TV3.

Tot això em posa trist perquè davant d'una Espanya que mai ha respectat Catalunya sempre m'havia imaginat que una Catalunya independent podria ser interessant. Però ara, veient com és TV3, només d'imaginar una Catalunya amb una TV3 tan catòlica i tan poc crítica com la d'ara no tinc tan clar que aquesta sigui la Catalunya que jo vulgui. De fet amb tot això que ha passat de la visita dle Papa, sento dir-ho però l'únic polític que ha estat a l'alçada d'un país laic ha estat el president de l'estat, el senyor Zapatero.

Si hagués de triar entre una Catalunya independent però amb una TV3, un president de la Generalitat i un alcalde de la Generalitat agenollats a un discriminador de dones i homosexuals em sembla que preferiria viure en un Catalunya totalment dependent d'una Espanya amb un TVE i un president que no s'agenollen al Papa. Em sap molt de greu dir-ho això perquè jo sempre havia vist Catalunya com allò modern i Espanya com allò ranci i amb olor a Franco. Però veient el que ha passat amb la visita del Papa em sembla que ja no tinc les coses tan clares. Començo a dubtar. D'alguna manera la presència del Papa m'ha fet adonar que si Franco hagués agradat de la llengua catalana llavors Catalunya segurament hagués estat el lloc més franquista de l'estat. No pas perquè els catalans fossin tans fatxes com Franco, sinó perquè els seus dirigents i mitjans de comunicació ho haguessin estat.
De fet, amb la vista del Papa, Catalunya i TV3 han quedat ben retractades: Catalunya ha quedat retractada com una societat on molta gent passa del Papa (només van anar 250 mil assistents. Això és una misèria si tenim en compte que el visitava el REPRESENTAT DE DÉU A LA TERRA! i que a Barcelona i voltants hi ha més de 2 milions d'animes. I TV3 ha quedat retractada com un canal de televisió que hagués fet les delícies de Franco si no fos perquè es parla en català. Però aquesta és la gran desgràcia: que el tractament que va fer TV3 de la visita del Papa no va ser molt diferent del que hagués fet la televisó franquista en el passat.

I us puc assegur que els missatges, siguin en català o en castellà, segueixen sent igual de rancis.

Però bé suposo que hi ha gent per tots els gustos. Suposo que hi deu haver gent que Adolf Hitler hagués parlat en català.


En fi, aprofito per acomiadar-me doncs de la gent d'ELS MATINS. A partir d'ara ja no us tornaré a criticar si feu alguna cosa que no m'agrada. Heu aconseguit que hagi de marxar de la televisió que jo mai hagués marxat.

Sembla ser que no sóc l'únic que s'ha sentit empatxat per TV3:
http://fonsesquerra.wordpress.com/2010/11/08/tv3-empapatxa/


Enhanced by Zemanta

1 comentari:

  1. Primer de tot, gràcies per llegit i linkar la meva entrada al bloc sobre TV3.

    Crec que més val tard que mai i que molta gent d'esquerres ha obert finalment els ulls i s'ha adonat que entre TV3, Canal9 i TeleMadrid, la única diferència que hi ha és que TeleMadrid i Canal9 són una coparsa del nacionalisme de dretes espanyol i TV3 una comparsa del nacionalisme de dretes català.

    TV3 dedica uns monogràfics, sota el meu parer, molt sectàris. Quan guanya el FCB algún títol la programació gira al voltant del Barça 24/7, la mani del 10 de juliol i els temes sobiranistes (perque es parla de sobiranisme no d'independència) com programar el documental-ficció 'Adéu, Espanya?', i ara amb l'embogiment del Cuní i la tropa de la Santa Espina (la nostra 'brunete' però en català) amb l'arribada del Papa.

    Me n'alegro de que estiguem obrint els ulls i denunciant-ho. TV3 ha de ser la tele de tots.

    Salut i gràcies!

    ResponElimina